Dålig reklam

Nu var det dags för 3:e och sista kvällen på Pepés Bodega på en fredag.

Det var en riktigt bra kväll för alla på stället var riktigt danssugna och DJ:n och hans sidekick som spelade saxofon var outstanding. Mycket trångt men mycket bra. Pepés är ett riktigt, riktigt bra ställe åtminstone under tenniscirkusen. 

När klockan snart var 03 och de skulle stänga var det dags att dela ut H13 till fulla människor för sista gången. Kvällen innan hade jag släppt hår, långhårig som man är men håret är lika slitet som en själv ett par dagar innan semestern och tredje festkvällen på raken. 

En tjej sa till mig då på kväll nummer två på Pepés ”fan du ser ju riktigt sliten ut, inte fan borde en sån som du göra reklam för en recovery produkt, dålig reklam liksom”

Nu på sista kvällen/natten kom hon förbi igen. Nu hade jag uppsatt hår och hatt och helt andra kläder. Fan sa hon igen ” killen som delade ut H13 igår borde fan inte ha stått där, han såg ju helt sliten ut, skitdålig reklam för produkten mm” och hon malde på och jag bara log, hon kände inte igen mig. 

Måste säga att många kom till mig och sa att de hade provat dagen innan men det var för sött och äckligt och folk på plats som testade spottade ut och svor. ”Då gillar ni tyvärr inte honung” sa jag. Absolut gillade de honung men fan inte den syntetiska sirap vi stoppat i påsen. Kul att veta att det som finns i H13 är den bästa och godaste småländska skogshonungen som går att få tag på.

Som tur var kom många många fler och tyckte att produkten var otroligt god.

Det hela slutade otroligt bra, Laroy-chef Fredrik Strebel på Pepés Bodega, kom förbi med flickvän på slutet. Han var berusad och hade en ledig dag från jobbet och festade på hans egen klubb. Han sa till Alejandra ” du måste berätta för min flickvän vad ni delar ut men först ska jag berätta sa han. "Det här har hållit mig pigg hela veckan och funkar verkligen”. Alejandra och jag tackade för att vi hade fått vara där och dela ut och föreslog att han kunde bli personligt sponsrad i hans jobb på Stureplan där han är chef under de andra månaderna på året. Om vi kunde göra så så var det fantastiskt tyckte han. Vi ska skicka produkter.                                                           

            Fredrik Strebel och hans tjej samtalar med Alejandra


Under utdelningen fick jag hjälp av en volontär som lånade min hatt och min låda med H13 och delade ut flitigt (se bild), tack för hjälpen! 
                                                                         

                       Min volontär med min hatt och produkt


Vakter och annan personal kom fram och ville ha produkten på slutet och många fick såklart.

Nästa målgrupp för produktutdelning i höst blir förmodligen folk som tränar.

/Tobias


Dag 2 på Pepés

Innan vi ens hade packat upp banderoll och börjat dela ut till folk som fulla skulle fumla sig hem från Pepés vid 2 snåret kom en kille fram och mumlade. "jag måste ha den här skiten den funkade fan" Han hade varit en i ett gäng som hade pluggat i Lund och hade fått H13 dagen innan på Pepés. Då var de mycket skeptiska men idag beroende eftersom det hade funkat mot baksmällan.

En annan kom fram och sa att han blev räddad av vår produkt och som han sa "jag skiter i om det var placeboo, skiten funkade" men en tredje sa att effekten hade varit marginell.

Klart yngre publik men lika många tackasamma denna kväll och vi lyckades dela ut ca 400 påsar och lite små´förpackningar.

Hade en liten förpackning kvar när vi gick till bilen och då gick vi förbi ett gäng vältränade som höll på att packa in hantlari bagageluckan sidan om tennisarenan. En av killarna fick förpackningen för återhämtning vid träning vilken är vår nästa målgrupp.

Ikväll är det dags för grand final för H13 på Pepés och vi delar ut ca 500 påsar. Lördag och söndag får rulla på utan H13 tyvärr.

Vi ser fram emot det hela, har blivit en vana nästan.

/Tobias

Pepés Bodega – in i hjärtat

Jag både misstänkte och hoppades detta och det verkar bli så att det blir till att besöka Pepés Bodega varje sommar från och med nu. Och varför? Jo, gillar man att dansa och tycker om den musiken de kör där på nåt av dansgolven så är det suveränt, dessutom klar utomlandskänsla även om det kanske inte finns så mycket blonda Barbies och Ken som just här. Bara snygga människor i snygg förpackning, lite småstelt ibland men absolut dans överallt, gillas (dansen alltså!).

Det är full koll från personalens sida hela tiden, tryggt och bra, det är mer än professionell koll på allt och VIP-hörnor här och där med leverans av de dyraste dryckerna under fyrverkeriliknande inramning.

H13 då? Jodå, kan väl inte finnas bättre ställe att göra reklam angående baksmälla. Det vällde ut folk från 01.30 och ca 1 timme framåt som skulle hem. Det var första gången vi delade ut vår kära produkt själv och snackade för den. Vi fick ett litet bord vid utgången där vi hade radat upp små och stora H13 lådor fulla med H13 påsar, vi hade en H13 banderoll också (se bild).
                                                       
                                                                           H13 goes Pepés

Till man blev hes fick man likt ett mantra tjata i hög ton och offensiv approach ”mot baksmälla, ät en innan du lägger dig och du slipper baksmälla” samtidigt som man räckte fram en påse eller liten låda.

De vanligaste bemötanden var ”nej, é det sant, fan va nice, vilken bra idé, tack så hemskt mycket, funkar det verkligen, jag vill ha två, kan jag ta till min kompis också, mmmmm det är ju honung”.

Sen fanns det andra enstaka ”nej för fan, baksmällan är ju halva grejen, är det kondomer, hur ska man käka den, en smörjde in det i håret, andra frågade efter telefonnummer (inte till mig dock), jag tänker stämma pepes om det inte funkar, nej fy fan va kladdigt, fan va sött och äckligt, en tjej var berusad och aggressiv och slog H13 ifrån handen på sin manliga vän, en annan hjälpte oss frivilligt att dela ut till folk osv”.

Vi såg en del kändisar såklart och en del av de som nu glatt käkar H13 är Måns Zelmerlöw och ICA skådespelaren ICA-Ulf.

Ikväll är det dags igen, kanske lyckas vi slå gårdagens rekord med 420 utdelade påsar.

/Tobias


Pepés Bodega

Tenniscirkusen i Båstad går nu in i sin mest koncentrerade del. Höjdpunkten är när herrarnas finaler avgörs och kändisarna festar loss på Pepés Bodega där ett bord kostar minst 30.000 kr efter lite inside info från chefen där.

Efter ett möte med Pepés Bodegas Laroy-chef Fredrik Strebel så intar nu H13 barerna. Vi börjar med att försörja ett femtiotal av de mest prominenta gästerna under veckan på en middag ikväll tisdag den 13:e såklart. De får likt den tidigare IKEA-utdelningen varsin liten låda med 5 påsar i varje vid bordet.

Varje gäst som lämnar Pepés sent på kvällen/natten mellan onsdag och lördag får hjälp till självhjälp dvs H13 för att göra kommande förmiddagar roligare. Givetvis står vi där själv och utövar handräckningen men inte lördag och söndag.

Kom dit glad, bli gladare och vakna glad/Tobias


Min morfar kunde ha varit Grek eller Ryss

Alla har väl sett de gamla farbröderna och gummorna tex på rysk fil eller grekisk yoghurt. De finns där som en bekräftelse på att fil och yoghurt är något som man med hjälp av lever ett långt och friskt liv.  Båda produkterna är tillverkade mha mjölksyrabakterier och då oftast 2 olika.

Jag drömmer mig bort men inte alltför långt bort och tänker mig min egen morfar som en sådan symbol. Han är 96 år i år och fortfarande biodlare efter 78 år med dessa fantastiska insekter som gett honom och min mormor honung varje dag, för det är faktiskt varje dag de äter honung. Mormor är lika pigg och glad vid 93 års ålder. De bor hemma och klarar sig själv. Morfar kör bil fortfarande. Han ringde mig i morse och grattade på min födelsedag och sa att han hade slängt upp det där lasset med trädgårdsavfall på släpet och kört till tippen och mormor hade följt med.

Mjölksyrabakterierna i fil och yoghurt dör också efter tillverkningen men om man gör det hemma för husbehov vilket många bönder givetvis gjorde förr så får man konsumera dem levande i färsk produkt lite då och då. Annars finns ju en hel del nyttiga ämnen kvar från mjölksyrabakterierna när de har dött men vilka avklingar med tiden. Samma är det för biodlare och för den delen honungsjägare men i färsk honung har du inte 2 sorters mjölksyrabakterier utan 13 olika och ett faktum är att biodlare blir gamla.

Spana in morfar i vårt youtube klipp som universitetet gjort för ett par veckor sedan i morfars gamla bigård i Jonstorp i nordvästra Skåne, du finner det om du trycker på youtube-knappen på startsidan ungefär vid bloggknappen.

Kanske blir det så i framtiden att folk kommer att prata om den där gamle svensken och honung som en symbol för långt och friskt liv.

Med H13 ger vi folk möjligheten att återigen konsumera honung på gammalt vis.

/Tobias


The Story of H13

Kolla hur H13 blev till!

http://www.youtube.com/watch?v=Qo1aqgcvQc8

RSS 2.0